waarom detoxen?

Bewust of onbewust belast je je lichaam door stress, alcohol, roken, slechte voeding, medicatie, straling en andere milieufactoren. De effecten hiervan kunnen zich opstapelen in je lichaam en zorgen voor allerlei verschillende lichamelijke en psychische klachten. Door het 1 of 2 maal per jaar volgen van een detoxkuur reinig je je lichaam van mentale, emotionele en lichamelijke gif- en afvalstoffen.

Vraag gratis boekje ”Detoxen doe je zo!” aan!

je lichaam niet ontgiften = ziek worden!

Naast de detox-sapkuur of de energiekuur voor thuis kun je ook met ons mee op een begeleide detoxkuur!

Dit zijn zeer leerzame speciale kuurreizen waarbij je veel kookinspiratie krijgt en zo blijvend aan je gezondheid werkt. En het werkt echt!

Er zijn veel tegenstrijdige berichten in de media als het om ontgiften of detoxen gaat. Vooral berichten dat detoxen onzin is, omdat onze lever en nieren er juist voor zijn ontworpen om schadelijke stoffen uit ons lichaam te filteren.

Dat is ook zo, maar dan wel in een ‘perfecte wereld’ zonder verontreinigingen en stress! Ons lichaam en onze lever is met onze huidige leefstijl al lang niet meer in staat om alle chemische stoffen die wij te verwerken krijgen af te breken. Iedere dag komen wij met ongeveer 2600 lichaamsvreemde stoffen in aanraking en door te detoxen kun je deze stoffen afvoeren via o.a. het darmstelsel.

Chemische stoffen (o.a. pesticiden, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen, haarverf, cosmetica) bootsen/blokkeren de werking van ons hormoonsysteem en ons immuunsysteem aan waardoor het lichaam niet meer in staat is om lichaamseigen of vreemde stoffen te herkennen. De stoffen blijven in ons lichaam en werken door middel van verzuring de groei van ziekmakende bacteriën in de hand. Zulke processen zie je o.a. bij auto-immuunziekten zoals diabetes, artritis en andere ontstekingsreacties in bijv. de darmen. Hierdoor ontstaan allergieën of voedingsintoleranties. Ook kun je er behoorlijk wat spijsverteringsproblemen van ondervinden.

Je kunt preventief vasten om je lichaam rust te geven en te ontdoen van gifstoffen. Je kunt ook genezend vasten om van bepaalde klachten af te komen.

Je kunt kiezen uit:

 • 9-daags TOPFIT-programma op locatie in Uden waarvan 3 dagen (plm. 2 uur per dag) in onze omgetoverde wellnesspraktijk bij Gezondheidscentrum Heel de Mens aan de Nistelrodeseweg te Uden. Je kunt evt. overnachten in een gezellige B&B.
 • Midkuur-week in Groet aan zee (NH). Begeleid detoxen door onze detoxcoaches. Kijk hier voor meer info

detox sapkuur voorjaar

Voel je fit en gezond met onze sapkuur voor een mooie start van de lente

Denk jij ook wel eens:

Inhoud van het pakket:

 1. Smoothie
 2. Kuursap
 3. Energieshot
 4. Kiemenshot of boostsap
 5. Kombucha, broodrank of appelazijn
 6. Soep
 7. Detox thee

Iedere dag je pakket afhalen in Uden à € 177,00 p.p. (incl. btw)

Afhalen in Uden: datum volgt.

Je ontvangt een week van tevoren een afbouwschema!

Wil je graag meedoen? Of wil je eerst meer info? Bel of mail Marjon Willems (Uden) 06 1236 4661 of Marion Pluimes (Breda) 06 1565 7684 dan even.

warme detoxkuur

Voel je fit en gezond: warme-detoxkuur voor de herfst

Detoxen werkt goed in het voorjaar en najaar. Dan werkt de natuur ook mee en gaat het reinigen grotendeels zonder moeite. De mens heeft warmte nodig (dit produceren we ook zelf, ons innerlijke vuurtje) en daarom maken we de warme detoxkuur met vooral warme componenten.

Het is nu, in de herfst, dé perfecte tijd om te detoxen. Je geeft hiermee meteen ook je lichaam, spijsvertering, lever en andere organen even een rustmoment en pauze.

Doe je mee met de warme detoxkuur?

De inhoud van het detoxpakket is seizoensgebonden. De verschillende gerechten maken we met de groenten en fruit die in dit seizoen en in de buurt groeien. Ze worden aangevuld met citrusfruit en specerijen zoals gember en geelwortel. Deze laatste twee groeien buiten Europa maar gezien de ontgiftende  kwaliteiten ervan, passen we ze toch toe in de detoxkuur. Inmiddels zijn we trouwens Nederlande gember op het spoor! Superleuk!
Gedurende de kuur zal je merken dat er veel verschillende soorten groenten en fruit gebruikt worden.

Alles is vers en goed in glas/PLA verpakt zodat het smakelijk en voedzaam blijft. We hebben wel eens geteld en er zitten dus dagelijks 30 verschillende groenten, fruit, kruiden en kiemen in verwerkt. Kuursap bevat 80% groenten en 20% fruit/kiemen.
Dat is bij detoxsap wat je in de supermarkt vindt vaak andersom.

Dit zit er in het pakket

 1. energie/kiemenshot
 2. fles noten/pittenmelk
 3. reinigende soep (Kitchari) met 2 glutenvrije crackers
 4. kuursap van 80% groenten en 20 % fruit
 5. soep met ondersteunende kruiden
 6. prebiotische drank (voor een goede darmwerking) zoals kombucha of brooddrank
 7. portie rauwe zuurkool voor een goede darmwerking
 8. een potje pasta voor de heetwaterkuur en ‘Golden Milk'
 9. twee zakjes kruiden-detoxthee

Iedere dag je pakket afhalen in Uden à € 177,00 p.p. (incl. btw)

Afhalen in Uden: woensdag 21 februari (voor donderdag en vrijdag) en vrijdag 23 februari (voor zaterdag en zondag).

Als je je opgeeft ontvang je een inlogcode waarna je kunt inloggen bij de Groene Kookacademie.

Als je eenmaal bent ingelogd krijg je uitgebreide informatie per dag aangeboden met veel ondersteunende tips & tops!

Wil je graag meedoen? Of wil je eerst meer info? Bel of mail Marjon Willems (Uden) 06 1236 4661 of Marion Pluimes (Breda) 06 1565 7684 dan even.

Ik zou zeker weer meedoen met de volgende detox-sapkuur. Ik was tijdens deze week veel opgewekter en energieker als anders. Eerste anderhalve dag had ik wel last van hoofdpijn, maar dat kwam waarschijnlijk door gebrek aan koffie. Ik heb nog geen koffie of alcohol gedronken en dat gaat me best goed af tot nu toe. Mijn buikomvang was ook wat afgenomen maar dat is wel weer wat toegenomen helaas. Zo’n sapkuur is natuurlijk de puurste vorm van voeding en dat valt niet altijd mee dat vol te houden. Maar goed; mijn intenties zijn wel om het beter te doen.

Het was in twee woorden geweldig, met aandacht👌🏻👏🏻🎁
Ik ben blij dat mijn menu zo met liefde werd geserveerd!

·      Deze manier van Detoxen vind ik super fijn. Je hebt echt het gevoel dat je super veel belangrijke stoffen binnen krijgt. Het smaakte allemaal heerlijk. Super goed verzorgt. Dus alleen maar complimenten voor je! Dit is iets waar ik achter sta. Gewoon omdat het allemaal gezond is wat je binnen krijgt. En niet te hoeven nadenken. Heerlijk!

Ik vond t een bijzondere week en ik wil dit graag 2 keer per jaar gaan doen. Ik merkte veel veranderingen op.Ik ben uitgerust en heb meer energie.Mijn ontlasting is nu zoals tie hoort.Mijn mind is stuk positiever en blijmoediger.Mijn huid is zachter.Echt een reset voor mijn lijf! Superfijn!Ook ben ik sinds 6 weken mijn geur en smaak kwijtgeraakt na ziek geweest te zijn, griep of Corona.... en nu ruik ik weer zo nu en dan 😀

·      Genoten van de zalige verwennerij van elke dag verrast worden met 6 superverse flessen heerlijks! Het is me enorm meegevallen ook. Ik heb geen hongergevoel gehad, wel het kauwen gemist, en de eerste dag hoofdpijn gehad, tot de ochtend van de tweede dag, daarna niet meer. Geen leegte, geen moeite anderen te zien eten, deel te nemen aan de gezinsmaaltijd hier met z'n allen. Fijn ook dat je beschikbaar was voor vragen of even een appje.  Een waar genoegen. Jezelf gunnen. Lieve dames, vooral doorgaan! Ik doe mee en zeg het voort.

·      De kuur is me erg goed bevallen. Ik ben strikt geweest en heb echt niks erbij genomen wat niet mag. Dat vind ik goed van mezelf. Ik had wel de laatste dag moeite om nog de sapjes en smoothies tot me te nemen. Op een gegeven moment is het wel genoeg. Ik wil graag in het najaar weer meedoen. En ik ben ook enthousiast en vertel het aan anderen. Met name omdat alles voor je wordt klaargemaakt, is zo fijn.

·      De kuur heb ik als positief voor mijn lichaam ervaren, mijn ontlasting is verbeterd/ ik heb meer zicht op waar het eventueel 'fout' kan gaan en ik ben nu weer zelf gember gaan slowjuicen en maak weer wat makkelijker een groene smoothie. Het lijkt er ook op dat mijn hang naar snacken is gematigd. Ik zou het aan anderen aanraden omdat het vrij makkelijk is omdat het je veel werk scheelt aan boodschappen en alle sappen en soepen maken.

mini-retraite Groet

DATA voorjaar 2024:
maandag 8 april tm vrijdag 12 april 2024
VOLGEBOEKT

Retraite: je even terugtrekken, ontspannen en tot rust komen.

Een midweek helemaal voor jezelf, geheel verzorgd. Op een prachtige locatie waar je kunt wandelen en fietsen, door de duinen, het strand, het bos of de polder. Maar ook de grote tuin achter deze mooie stolpboerderij heeft veel plekjes om heerlijk te vertoeven.

Tijdens deze dagen bereiden wij alle maaltijden met biologische plantaardige producten, zoveel mogelijk seizoensgebonden. Om het effect van dit “pure eten” beter te ervaren drink je ook geen koffie of alcohol, eet je geen voeding wat je lichaam kan triggeren (uitlokken tot negatieve reacties), zoals gluten, suikers en dierlijke eiwitten. Om je voor te bereiden op deze toch andere manier van eten, ontvang je van te voren een afbouwschema, zodat je geen last krijgt van ontgiftingsverschijnselen. Want het is toch een korte detox waarvan je het verfrissende effect zeker zult/zal ervaren.

Tijdens deze dagen leer je veel over voeding en zal je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen.

Dit heerlijke eten in combinatie met een ontspanningsmassage, 2x  een Body en Mind les, het gebruik van de infrarood sanadome en alle tijd voor jezelf, zijn een heerlijk begin van de lente!

mini-retraite Groet:
klik hier voor een sfeerimpressie,
prijzen en het complete programma

wat men zegt ...

Ik ben weer bijna geland. Op naar de tuin voor 'n blote voetenwandeling. Heerlijk. 😂😂😂 En ben vanochtend m'n eigen kookworkshop gestart. Het recept met pompoen en havermout staat af te koelen en de mueslirepen voor m'n dochter ook. Vanmiddag de soep met knolselderij en appel en de soep met pompoen maken. En dan kan ik even vooruit en zit de diepvries vol. Bedankt voor de heerlijke dagen en de inspiratie waar ik op gehoopt had. Super. Heel veel groeten van Terry

Bedankt voor alle leuke en nuttige berichtjes. Heb vandaag alle groente-overblijfselen naar mijn werk meegenomen. 😐Lang niet zo lekker natuurlijk. Maar ik voelde mij prima op mijn werk en was vooral heel helder in mijn hoofd. Morgen lekker thuis en boodschappen voor de rest van de week halen. Ik heb echt super genoten en kan nog heel lang teren op de opgedane nieuwe energie! - Anja

Wat hebben jullie ons in de watten gelegd. Ben zo dankbaar dat ik hieraan heb kunnen deelnemen! - Debby

... de detoxkuur heeft enorm geholpen om mij beter te voelen, af te vallen en minder lichamelijke kwaaltjes te hebben. Het was niet moeilijk om te volgen omdat de recepten niet ingewikkeld waren en er verrassende dingen waren om te eten. Het gevolg is dat ik mij energieker voel, geen opgeblazen buik meer. En last but not least ik ben tijdens het detoxen 2,6 kg afgevallen Dit klinkt misschien niet veel, maar het afvallen ging hierna gewoon door ...

... de resultaten vond ik verbluffend. Los van mijn extra gewichtsverlies van ca. 5 kilo, in de 3 weken dat de kuur duurde, was het vooral de ontdekking wat voeding met je lichaam doet en kan doen die mij verraste. Door de Detoxkuur leer je heel goed te luisteren naar je lichaam. Begin echter niet aan deze kuur als je niet gemotiveerd bent. De Detoxkuur kost je wat extra tijd. Je moet wel het een en ander plannen, maar het is de moeite alleszins waard ...

topfit-programma

voel je weer topfit!

Dit programma is voor iedereen die voedingsklachten en stress heeft en individueel, dus niet in groepsverband wil detoxen.

Dat kan natuurlijk ook! De 3 detoxdagen (à 2 uur) zijn achtereenvolgens in Uden op locatie. Lekker dichtbij en flexibel te boeken zelfs in het weekend!

Wat voedingsklachten betreft moet je denken aan: misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid, dips na het eten, maagzuur, PDS etc.

Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 natuurgeneeskundige therapeuten en afgestemd op jouw klachten met altijd een positief resultaat!

Data te boeken in overleg, ook mogelijk in het weekend!

Topfit in 9 dagen:
klik hier voor het programma!