je lichaam niet ontgiften = ziek worden!

Er zijn veel tegenstrijdige berichten in de media als het om ontgiften of detoxen gaat. Vooral berichten dat detoxen onzin is, omdat onze lever en nieren er juist voor zijn ontworpen om schadelijke stoffen uit ons lichaam te filteren.

Dat is ook zo, maar dan wel in een ‘perfecte wereld’ zonder verontreinigingen en stress! Ons lichaam en onze lever is met onze huidige leefstijl al lang niet meer in staat om alle chemische stoffen die wij te verwerken krijgen af te breken. Iedere dag komen wij met ongeveer 2600 lichaamsvreemde stoffen in aanraking en door te detoxen kun je deze stoffen afvoeren via o.a. het darmstelsel.

Chemische stoffen (o.a. pesticiden, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen, haarverf, cosmetica) bootsen/blokkeren de werking van ons hormoonsysteem en ons immuunsysteem aan waardoor het lichaam niet meer in staat is om lichaamseigen of vreemde stoffen te herkennen. De stoffen blijven in ons lichaam en werken door middel van verzuring de groei van ziekmakende bacteriën in de hand. Zulke processen zie je o.a. bij auto-immuunziekten zoals diabetes, artritis en andere ontstekingsreacties in bijv. de darmen. Hierdoor ontstaan allergieën of voedingsintoleranties. Ook kun je er behoorlijk wat spijsverteringsproblemen van ondervinden.

Je kunt preventief vasten om je lichaam rust te geven en te ontdoen van gifstoffen. Je kunt ook genezend vasten om van bepaalde klachten af te komen.

Bij ons kun je kiezen uit verschillende kuurprogramma’s. Je kunt die o.a. thuis volgen, maar je kunt ook met ons mee op reis! Dit zijn zeer leerzame speciale kuurreizen waarbij je veel kookinspiratie krijgt en zo blijvend aan je gezondheid werkt. En het werkt echt!

Bij detoxen denken we meestal aan het drinken van reinigende thee en sapjes. Dit is echter niet wat wij aanbieden in onze detox-programma's. Wij geloven meer in de kracht van Puur Eten en hebben een uitgebalanceerd eetprogramma geschreven speciaal om te detoxen, wat supergoed werkt! Dat hebben we nu al keer op keer ervaren in onze groepen! Dit eetpatroon in combinatie met ons programma kan zorgen voor een blijvende positieve ommekeer in je gezondheid.

Je kunt kiezen uit:

 • 9-daags TOPFIT-programma op locatie in Uden waarvan 3 dagen (plm. 2 uur per dag) in onze omgetoverde wellnesspraktijk bij Gezondheidscentrum Heel de Mens aan de Nistelrodeseweg te Uden;
 • 12- of 21 dagen begeleid detoxen door onze detoxcoaches. Dit zijn uitgebalanceerde op-maat-kuurprogramma’s waarbij je voedings- eetpatroon onder de loep gaat.

detox-sapkuur

Voel je fit en gezond: detox-sapkuur!

 • 15 t/m 19 juni 2020
 • 5 dagen heel veel biologische groenten en fruit, door ons vers geperst.
 • Afhalen in Uden/Breda e.o. óf bezorging thuis.
 • Tips & tops dagelijks in je mailbox. En er is ook even tijd voor persoonlijke voedingsvragen.

Wil je graag meedoen? Of wil je eerst meer info? Bel of mail Marjon Willems (Uden) of Marion Pluimes (Breda) dan even.

Uden: info@natuuropjebord.nl of 06 12364661
Breda: info@pluimes.nl of 06 15657684.

Reactie van detoxer na twee weken:

Ik vond t een bijzondere week en ik wil dit graag 2 keer per jaar gaan doen. Ik merkte veel veranderingen op.Ik ben uitgerust en heb meer energie.Mijn ontlasting is nu zoals tie hoort.Mijn mind is stuk positiever en blijmoediger.Mijn huid is zachter.Echt een reset voor mijn lijf! Superfijn!

Ook ben ik sinds 6 weken mijn geur en smaak kwijtgeraakt na ziek geweest te zijn, griep of Corona.... en nu ruik ik weer zo nu en dan 😀

detox-yoga-retreat italië

filmpje!

21-daagse begeleide kuur

woensdag 16 t/m 23 juni 2020 (datum onder voorbehoud)

Kenmerken: natuurvoeding, loslaten, yoga, meditatie, natuurwandelingen, massage, rust,
warmte, authentiek.

De prachtige omgeving staat garant voor een heerlijke week in een ongerept stuk van Zuid-Italië. Vanuit je verblijfplaats wandel je zo het dorp in met zijn smalle straatjes en vriendelijke bevolking. De eeuwenoude olijfboomgaarden vertellen hun verhaal wanneer we daar neerstrijken tijdens onze wandeling voor een picknick. Kortom: Bella Italia!

De eerste week (zeven dagen) bouw je zelf thuis af, de uiteindelijke detoxweek is in Italië, en dan volgt thuis weer een opbouwweek (alles onder professionele begeleiding).

Tijdens de detoxweek wordt er voor je gekookt met uitsluitend natuurlijke onbewerkte natuurvoeding en je zult elke dag genieten van een overheerlijke ontbijt, sappen, soepen en eenvoudige maar smaakvolle maaltijden. Wij hebben een speciaal detoxmenu samengesteld om je stofwisseling zoveel mogelijk te ontlasten.

Tijdens deze week leer je veel over voeding en zul je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen en krijg je veel inspiratie en recepten! Daar kun jij nog heel lang mee vooruit!

Je kunt je nu gaan inschrijven als je mee wilt op deze fantastische reis!

Vóór de reis zal er een intake plaatsvinden (telefonisch of via de computer) en lever je een voedingsdagboekje in van 3 dagen, zodat we een en ander op elkaar kunnen afstemmen. waarna je van ons een persoonlijk op-maat-afbouwschema ontvangt.

PRIJS voor het 21-daags begeleid programma: € 1.295,00* (incl. btw) obv 2-persoons kamer

Voor een 1-persoons kamer geldt een toeslag van € 200,00

* ER GELDT EEN EXTRA VROEGBOEK-KORTING VAN € 100,00 ALS JE BOEKT VÓÓR 22 FEBRUARI 2020!

Dit is exclusief vliegtickets en inclusief:

 • persoonlijk 21-daags begeleid programma
 • alle maaltijden volgens ons uitgebalanceerde plan
 • massage van 1 uur
 • alle yoga en meditatielessen
 • ontgiftende behandelingen
 • gebruik zwembaden+handdoeken+ligstoelen
 • uitstapjes zoals natuurwandelingen met picknick
 • transfer van Napels naar SanGiovanni a Piro

* Als je aanvullend bent verzekerd, kun je 3 voedingsadviezen à € 60,00 declareren bij je zorgverzekeraar! Informeer bij je zorgverzekeraar wat je vergoeding is voor een natuurgeneeskundig consult.

Detoxreis Italië 2020:
klik hier voor het programma

wat men zegt ...

“… Ik had het niet willen missen. Eten en drinken gevarieerd en lekker, en dat zeg ík. Heel veel dank! Lieve groet Ans”

“… Wat is het hier schitterend mooi. Een fantastische natuur met ‘live’ kruiden, bloemen, planten en dierengeluiden, een heerlijke rust. Wat een perfecte combinatie zijn jullie drieën… Lieve groetjes Sharon”

“… Wat een heerlijke detoxweek in Giovanni! Dit smaakt naar meer! Het ontgiften was hier een peanut. Wat hebben jullie goed voor ons gezorgd… Dank, dank, dank! Corrie”

“… Dank jullie wel voor deze prachtige ervaring. Het geeft mij veel inspiratie om met gezonde voeding verder te gaan… Liefs Carla”

“… dit is een ervaring die ik nauwelijks kan omschrijven. Bedankt Marian, Marjon en Desiree voor deze onvergetelijke ervaring. Ik blijf er voor gaan mbt mijn eetgedrag… Ina”

“… resultaat: een zeer dankbare, tevreden en rijker geworden Frank en Bernadet…"

“Zou iedereen jouw detox en de vriendelijke aanpak aanraden. Ik heb erg genoten van de detox-periode, het heeft mij zoveel gebracht. Marjon’s begeleiding is heel informatief, positief en opbouwend. Je begrijpt beter waar (eet)gedrag vandaan komt. Het gezond en voedzaam eten heb ik ervaren als een weldadige rustpauze voor mijn lichaam, een blijvend cadeau aan mezelf… Aanrader! Martine Boons, Oisterwijk"

"… Sinds de vakantie ben ik minder somber, minder uitgeblust en toch wel energieker/fitter lijkt wel. …
… Het is zo goed om een aantal weken bewust met je voeding bezig te zijn en te ontprikkelen van alles wat er thuis gebeurd. De sfeer en omgeving in San Giovanni a  Piro werken al erg therapeutisch. Kalmerend." (Roos)

"Nu ik thuis ben valt het me pas op hoe superfit ik me voel. Ruim 2 kg. afgevallen, lekker soepel van de yoga en massages en een heerlijke zachte huid ...
... Ik heb deze week écht heerlijk gevonden, en voel me na deze week super fit. Dat straal ik blijkbaar ook uit, want ik hoor steeds dat ik er zo goed uit zie. Top!" (Lia)

... In 2016 ben ik bij toeval in aanraking genomen met Marjan en Marjon, allebei  bevlogen, maar op een prettige manier. Ik besloot de eerstvolgende keer mee te gaan naar Italië.
Dit is een fantastische week geworden, waar de gezondheid voelbaar beter werd.
Alles bij elkaar, de fijne week, de gezamenlijke bijzondere ervaring, de yoga, die meer doet dan je kon verwachten, in één woord fantastisch.  (Veronica)

je verblijf

locatie la voce del vento

lazy detox weekend in nederland

12-daagse begeleide kuur

Kun je niet mee naar Italië…? Ga dan met ons mee 4 dagen lazy-detoxen aan de Noord-Hollandse kust op:

Nadere informatie volgt!

LAZY-DETOX WEEKEND GROET

yoga

Hatha yoga is een veelzijdige yogavorm met houdingen, bewegingen, meditaties en ontspanning. In een yogales gebruiken we het lichaam, de ademhaling, om ons sterker te maken en te ontspannen. Door de beoefening van Hatha yoga word je je meer bewust van je lichaam en geest en dus ook van spanningen in je lichaam.

De yoga tijdens deze week ondersteunt de detox en zal je in staat stellen om alle spanning en stress los te laten.

De ochtenden starten we met een activerende yogales. De avonden sluiten we af met ontspannende yoga en een meditatie of yoga nidra.

De lessen worden begeleid door Ella van der Aa, gediplomeerd yogadocent.

massage

topfit

Dit programma is voor iedereen die voedingsklachten en stress heeft en individueel, dus niet in groepsverband wil detoxen.

Dat kan natuurlijk ook! De 3 detoxdagen (à 2 uur) zijn achtereenvolgens in Uden op locatie. Lekker dichtbij en flexibel te boeken zelfs in het weekend!

Wat voedingsklachten betreft moet je denken aan: misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid, dips na het eten, maagzuur, PDS etc.

Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 natuurgeneeskundig therapeuten en afgestemd op jouw klachten met altijd een positief resultaat!

Topfit in 9 dagen:
klik hier voor het programma!