waarom detoxen?

Bewust of onbewust belast je je lichaam door stress, alcohol, roken, slechte voeding, medicatie, straling en andere milieufactoren. De effecten hiervan kunnen zich opstapelen in je lichaam en zorgen voor allerlei verschillende lichamelijke en psychische klachten. Door het 1 of 2 maal per jaar volgen van een detoxkuur reinig je je lichaam van mentale, emotionele en lichamelijke gif- en afvalstoffen.

Vraag gratis boekje ”Detoxen doe je zo!” aan!

je lichaam niet ontgiften = ziek worden!

Naast de detox-sapkuur of de energiekuur voor thuis kun je ook met ons mee op een begeleide detoxkuur!

Dit zijn zeer leerzame speciale kuurreizen waarbij je veel kookinspiratie krijgt en zo blijvend aan je gezondheid werkt. En het werkt echt!

Er zijn veel tegenstrijdige berichten in de media als het om ontgiften of detoxen gaat. Vooral berichten dat detoxen onzin is, omdat onze lever en nieren er juist voor zijn ontworpen om schadelijke stoffen uit ons lichaam te filteren.

Dat is ook zo, maar dan wel in een ‘perfecte wereld’ zonder verontreinigingen en stress! Ons lichaam en onze lever is met onze huidige leefstijl al lang niet meer in staat om alle chemische stoffen die wij te verwerken krijgen af te breken. Iedere dag komen wij met ongeveer 2600 lichaamsvreemde stoffen in aanraking en door te detoxen kun je deze stoffen afvoeren via o.a. het darmstelsel.

Chemische stoffen (o.a. pesticiden, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen, haarverf, cosmetica) bootsen/blokkeren de werking van ons hormoonsysteem en ons immuunsysteem aan waardoor het lichaam niet meer in staat is om lichaamseigen of vreemde stoffen te herkennen. De stoffen blijven in ons lichaam en werken door middel van verzuring de groei van ziekmakende bacteriën in de hand. Zulke processen zie je o.a. bij auto-immuunziekten zoals diabetes, artritis en andere ontstekingsreacties in bijv. de darmen. Hierdoor ontstaan allergieën of voedingsintoleranties. Ook kun je er behoorlijk wat spijsverteringsproblemen van ondervinden.

Je kunt preventief vasten om je lichaam rust te geven en te ontdoen van gifstoffen. Je kunt ook genezend vasten om van bepaalde klachten af te komen.

Je kunt kiezen uit:

 • 9-daags TOPFIT-programma op locatie in Uden waarvan 3 dagen (plm. 2 uur per dag) in onze omgetoverde wellnesspraktijk bij Gezondheidscentrum Heel de Mens aan de Nistelrodeseweg te Uden. Je kunt evt. overnachten in een gezellige B&B.
 • Midkuur-week in Groet aan zee (NH). Begeleid detoxen door onze detoxcoaches. Kijk hier voor meer info
 • Detox-retreat Italië

detox-sapkuur

Voel je fit en gezond: detox-sapkuur!

Denk jij ook wel eens:

mijn humeur kan wel een boost gebruiken
hoe kan ik me schoner voelen?
ik wil gezonder gaan eten
wat is eigenlijk dat detoxen?
ik zou wel fitter willen zijn ...
ik heb zin in een reinigingskuur!

Doe dan mee met de detox-sap-soepkuur!

 • Vier dagen heel veel groenten en fruit.
 • Vers geperst met de slowjuicer/blender in heerlijke combinaties.
 • Met 100 % biologische seizoens-ingrediënten.
 • Een gezonde dosis anti-oxidanten en bio-actieve stoffen.
 • Dagelijks tips & tops detox in je mailbox om je te ondersteunen.
 • Persoonlijke begeleiding en ruimte voor je voedingsvragen.
 • Afbouw en opbouwschema.

Alles is vers en goed in glas verpakt zodat het smakelijk en voedzaam blijft.

Er worden dagelijks 15 verschillende groenten, fruit, kruiden en kiemen gebruikt.

Kuursap en smoothies met 80% groenten.

Inhoud van het pakket:

 1. Smoothie
 2. Kuursap
 3. Energieshot
 4. Kiemenshot of tarwegrassap
 5. Kombucha, brooddrank of lever-cleanse
 6. Soep
 7. Detox kruidenthee
 8. Een verrassing! 🎁

Iedere dag je pakket afhalen in Uden à € 154,00 p.p.

DATA:

21 maart t/m 24 maart afhalen om 18.30 uur

4 t/m 7 april afhalen om 18.30 uur

Als je aanvullend bent verzekerd is gedeeltelijke vergoeding mogelijk, afhankelijk van je zorgpakket

Wil je graag meedoen? Of wil je eerst meer info? Bel of mail Marjon Willems (Uden) of Marion Pluimes (Breda) dan even.

Uden: info@natuuropjebord.nl of 06 12364661
Breda: info@pluimes.nl of 06 15657684.

Ik zou zeker weer meedoen met de volgende detox-sapkuur. Ik was tijdens deze week veel opgewekter en energieker als anders. Eerste anderhalve dag had ik wel last van hoofdpijn, maar dat kwam waarschijnlijk door gebrek aan koffie. Ik heb nog geen koffie of alcohol gedronken en dat gaat me best goed af tot nu toe. Mijn buikomvang was ook wat afgenomen maar dat is wel weer wat toegenomen helaas. Zo’n sapkuur is natuurlijk de puurste vorm van voeding en dat valt niet altijd mee dat vol te houden. Maar goed; mijn intenties zijn wel om het beter te doen.

Het was in twee woorden geweldig, met aandacht👌🏻👏🏻🎁
Ik ben blij dat mijn menu zo met liefde werd geserveerd!

·      Deze manier van Detoxen vind ik super fijn. Je hebt echt het gevoel dat je super veel belangrijke stoffen binnen krijgt. Het smaakte allemaal heerlijk. Super goed verzorgt. Dus alleen maar complimenten voor je! Dit is iets waar ik achter sta. Gewoon omdat het allemaal gezond is wat je binnen krijgt. En niet te hoeven nadenken. Heerlijk!

Ik vond t een bijzondere week en ik wil dit graag 2 keer per jaar gaan doen. Ik merkte veel veranderingen op.Ik ben uitgerust en heb meer energie.Mijn ontlasting is nu zoals tie hoort.Mijn mind is stuk positiever en blijmoediger.Mijn huid is zachter.Echt een reset voor mijn lijf! Superfijn!Ook ben ik sinds 6 weken mijn geur en smaak kwijtgeraakt na ziek geweest te zijn, griep of Corona.... en nu ruik ik weer zo nu en dan 😀

·      Genoten van de zalige verwennerij van elke dag verrast worden met 6 superverse flessen heerlijks! Het is me enorm meegevallen ook. Ik heb geen hongergevoel gehad, wel het kauwen gemist, en de eerste dag hoofdpijn gehad, tot de ochtend van de tweede dag, daarna niet meer. Geen leegte, geen moeite anderen te zien eten, deel te nemen aan de gezinsmaaltijd hier met z'n allen. Fijn ook dat je beschikbaar was voor vragen of even een appje.  Een waar genoegen. Jezelf gunnen. Lieve dames, vooral doorgaan! Ik doe mee en zeg het voort.

·      De kuur is me erg goed bevallen. Ik ben strikt geweest en heb echt niks erbij genomen wat niet mag. Dat vind ik goed van mezelf. Ik had wel de laatste dag moeite om nog de sapjes en smoothies tot me te nemen. Op een gegeven moment is het wel genoeg. Ik wil graag in het najaar weer meedoen. En ik ben ook enthousiast en vertel het aan anderen. Met name omdat alles voor je wordt klaargemaakt, is zo fijn.

·      De kuur heb ik als positief voor mijn lichaam ervaren, mijn ontlasting is verbeterd/ ik heb meer zicht op waar het eventueel 'fout' kan gaan en ik ben nu weer zelf gember gaan slowjuicen en maak weer wat makkelijker een groene smoothie. Het lijkt er ook op dat mijn hang naar snacken is gematigd. Ik zou het aan anderen aanraden omdat het vrij makkelijk is omdat het je veel werk scheelt aan boodschappen en alle sappen en soepen maken.

detox-yoga-retreat italië

filmpje!

persoonlijk begeleide kuur

najaar 2022 (data nog niet bekend)

Kenmerken: natuurvoeding, loslaten, yoga, meditatie, natuurwandelingen, massage, rust,
warmte, authentiek.

De prachtige omgeving staat garant voor een heerlijke week in een ongerept stuk van Zuid-Italië. Vanuit je verblijfplaats wandel je zo het dorp in met zijn smalle straatjes en vriendelijke bevolking. De eeuwenoude olijfboomgaarden vertellen hun verhaal wanneer we daar neerstrijken tijdens onze wandeling voor een picknick. Kortom: Bella Italia!

De eerste week (zeven dagen) bouw je zelf thuis af, de uiteindelijke detoxweek is in Italië, en dan volgt thuis weer een opbouwweek (alles onder professionele begeleiding).

Tijdens de detoxweek wordt er voor je gekookt met uitsluitend natuurlijke onbewerkte natuurvoeding en je zult elke dag genieten van een overheerlijke ontbijt, sappen, soepen en eenvoudige maar smaakvolle maaltijden. Wij hebben een speciaal detoxmenu samengesteld om je stofwisseling zoveel mogelijk te ontlasten.

Tijdens deze week leer je veel over voeding en zul je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen en krijg je veel inspiratie en recepten! Daar kun jij nog heel lang mee vooruit!

Je kunt je nu gaan inschrijven als je mee wilt op deze fantastische reis!

Vóór de reis zal er een intake plaatsvinden (telefonisch of via de computer) en lever je een voedingsdagboekje in van 3 dagen, zodat we een en ander op elkaar kunnen afstemmen. waarna je van ons een persoonlijk op-maat-afbouwschema ontvangt.

PRIJS € 1.195,00 (incl. btw) obv 2-persoons kamer

Voor een 1-persoons kamer geldt een toeslag van € 200,00

Het bedrag is exclusief vliegticket en inclusief:

 • transfers van en naar vliegveld Napels-SanGiovanni
 • persoonlijk begeleid programma
 • gepersonaliseerd voedingsplan (dit doe je zelf tijdens de week met onze hulp/inspiratie).  
 • alle maaltijden, sappen, shots, picknicks volgens ons uitgebalanceerde plan
 • 2x massage
 • alle yoga en meditatielessen
 • ontgiftende behandelingen/packingen
 • gebruik zwembad+alle faciliteiten
 • alle natuurwandelingen
 • bootexcursie naar ongerept strandje om te snorkelen / zonnen incl. picknick

* Als je aanvullend bent verzekerd, kun je 3 voedingsadviezen à € 60,00 declareren bij je zorgverzekeraar! Informeer bij je zorgverzekeraar wat je vergoeding is voor een natuurgeneeskundig consult.
(ONDER VOORBEHOUD en afhankelijk van de nieuwe verzekeringsafspraken per 1-1-2021)

Detoxreis Italië 2021:
klik hier voor het programma

wat men zegt ...

“… Ik had het niet willen missen. Eten en drinken gevarieerd en lekker, en dat zeg ík. Heel veel dank! Lieve groet"

“… Wat is het hier schitterend mooi. Een fantastische natuur met ‘live’ kruiden, bloemen, planten en dierengeluiden, een heerlijke rust. Wat een perfecte combinatie zijn jullie drieën… Lieve groetjes"

“… Wat een heerlijke detoxweek in Giovanni! Dit smaakt naar meer! Het ontgiften was hier een peanut. Wat hebben jullie goed voor ons gezorgd… Dank, dank, dank!"

“… resultaat: een zeer dankbare, tevreden en rijker geworden"

“… Dank jullie wel voor deze prachtige ervaring. Het geeft mij veel inspiratie om met gezonde voeding verder te gaan…"

“… dit is een ervaring die ik nauwelijks kan omschrijven. Bedankt Marian, Marjon en Desiree voor deze onvergetelijke ervaring. Ik blijf er voor gaan mbt mijn eetgedrag…"

“Zou iedereen jouw detox en de vriendelijke aanpak aanraden. Ik heb erg genoten van de detox-periode, het heeft mij zoveel gebracht. Marjon’s begeleiding is heel informatief, positief en opbouwend. Je begrijpt beter waar (eet)gedrag vandaan komt. Het gezond en voedzaam eten heb ik ervaren als een weldadige rustpauze voor mijn lichaam, een blijvend cadeau aan mezelf… Aanrader!

"… Sinds de vakantie ben ik minder somber, minder uitgeblust en toch wel energieker/fitter lijkt wel. … Het is zo goed om een aantal weken bewust met je voeding bezig te zijn en te ontprikkelen van alles wat er thuis gebeurd. De sfeer en omgeving in San Giovanni a  Piro werken al erg therapeutisch. Kalmerend."

"Nu ik thuis ben valt het me pas op hoe superfit ik me voel. Ruim 2 kg. afgevallen, lekker soepel van de yoga en massages en een heerlijke zachte huid ... Ik heb deze week écht heerlijk gevonden, en voel me na deze week super fit. Dat straal ik blijkbaar ook uit, want ik hoor steeds dat ik er zo goed uit zie. Top!"

... In 2016 ben ik bij toeval in aanraking genomen met Marjan en Marjon, allebei  bevlogen, maar op een prettige manier. Ik besloot de eerstvolgende keer mee te gaan naar Italië. Dit is een fantastische week geworden, waar de gezondheid voelbaar beter werd. Alles bij elkaar, de fijne week, de gezamenlijke bijzondere ervaring, de yoga, die meer doet dan je kon verwachten, in één woord fantastisch.

topfit-programma

voel je weer topfit!

Dit programma is voor iedereen die voedingsklachten en stress heeft en individueel, dus niet in groepsverband wil detoxen.

Dat kan natuurlijk ook! De 3 detoxdagen (à 2 uur) zijn achtereenvolgens in Uden op locatie. Lekker dichtbij en flexibel te boeken zelfs in het weekend!

Wat voedingsklachten betreft moet je denken aan: misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid, dips na het eten, maagzuur, PDS etc.

Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 natuurgeneeskundige therapeuten en afgestemd op jouw klachten met altijd een positief resultaat!

TOPFIT-PROGRAMMA: Data in overleg.

Topfit in 9 dagen:
klik hier voor het programma!